Loading...

Linguale Orthodontie

Linguale Orthodontie Achot Hakopian 1 h 48 min

De linguale orthodontie met behulp van de Incognito methode is gebaseerd op het gebruik van metalen platen in een legering van goud, die geheel op maat gemaakt en geplaatst worden op de binnenzijde van de tanden (en daarom niet zichtbaar). Deze techniek maakt het realiseren van optimale behandelingen mogelijk voor alle afwijkingen qua positie die orthodontie nodig hebben.

Meer en meer volwassen mensen hebben effectief baat bij orthodontische behandelingen. Een zeer groot aantal volwassenen verkiest een bijna onzichtbare of onzichtbare behandeling omdat ze een oplossing zoeken zonder esthetische gevolgen. Niettemin eisen meer en meer tieners eisen een esthetischere oplossing en zo blijft linguale orthodontie een interessante optie.

Wat zijn de voordelen van linguale orthodontie met behulp van de Incognito methode ?

De linguale plaatjes zijn niet zichtbaar voor mensen met wie u omgaat: er is dus geen esthetische handicap. Dus wanneer de plaatjes van wit keramiek gemaakt zijn, zijn ze nog steeds zichtbaar omdat ze op de buitenkant van de tanden gekleefd zijn. Met de Incognito-methode gebeurt alles aan de niet-zichtbare zijde van uw tanden waardoor u maximale discretie krijgt.

Bij de conventionele behandelingen is het glazuur licht gedemineraliseerd door het verwijderen van het orthodontisch apparaat op de plaatsen waar de plaatjes gekleefd waren. Doordat dit gebied niet meer in contact komt met het speeksel resulteert dit inderdaad in de demineralisatie van een witter gebied. De linguale orthodontie elimineert dit probleem omdat het linguale oppervlak van de tanden beter bestand is tegen demineralisatie en niet zichtbaar is.

De plaatjes zijn volledig gemaakt in een legering van goud, ze zijn op maat gemaakt en aangepast aan uw mond: ze bevatten belangrijke informatie over uw behandeling. Hun exacte positie in de mond, de precieze vorm en dikte zijn volledig onderzocht en numeriek bestudeerd en berekend om de meest effectieve en snelst mogelijke behandeling te garanderen.

Alvorens de linguale orthodontische behandeling te beginnen, is het noodzakelijk om een ​​goed beeld van de mond te maken met heel nauwkeurig materiaal. Een volledige analyse van uw geval wordt uitgevoerd en alle vereisten voor de behandeling worden genoteerd en doorgestuurd naar het laboratorium dat verantwoordelijk voor de productie van de plaatjes. De afdruk wordt vervolgens verstuurd naar Duitsland zodat een gespecialiseerd laboratorium een model van uw tanden op maat kan maken.

empreinte-test

Voordat de plaatjes gemaakt worden, ontwerpt het laboratorium een model van het eindproduct dat u zal krijgen na de orthodontische behandeling. Bij de iDent kliniek verkrijgen we dit eindresultaat in digitale vorm met de hulp van hoog technologische software. De analyse van de resultaten is daarom veel nauwkeuriger en sneller. Het eindresultaat dat we wensen te bereiken, moet worden goedgekeurd door onze orthodontist en door u. Als het eindresultaat voor één of andere reden niet geschikt is, worden veranderingen via de software uitgevoerd en een nieuw digitaal model wordt aangevraagd in het laboratorium. Als het eindresultaat dat we wensen te bereiken aan het eind van de behandeling bij u past en dit ook wordt bevestigd door onze orthodontist, geven we de opdracht aan het laboratorium om de plaatjes te vervaardigen.

validation

 

In het laboratorium zal een scanner met hoge resolutie het model van uw tanden scannen in 3D. De 3D-scanner zal vanuit verschillende perspectieven en hoeken een volledig 3D-beeld van uw tanden genereren. Het resultaat van de scan is een digitale representatie van de tanden.

scan

Gespecialiseerde software wordt gebruikt om de plaatjes op maat te ontwerpen. Dit proces begint met het creëren van een basis die volledig aangepast is aan de anatomie van het linguaal oppervlak van uw tanden. Dankzij de hoge nauwkeurigheid van het gescande digitale model, wordt een perfecte aanpassing van de basis van de bloedplaatjes verkregen.

Na de creatie van de basis van de plaatjes, zal de technicus het meest geschikte omhulsel voor de plaatjes kiezen . De hoogte, de hoek en de dikte zijn specifiek gekozen om de nodige informatie te bevatten die nodig is om het eindresultaat te verkrijgen. Het is op dat moment dat alle esthetische wensen die geleid hebben tot validatie van het eindresultaat, opgenomen worden in de Incognito plaatjes.

positionnement-1positionnement-2

 

Replica’s van de plaatjes worden gemaakt met behulp van ultramoderne machines. Dan wordt er een goudlegering aangebracht op de replica’s waardoor ze zullen smelten en hun vorm aannemen. De plaatjes met goudlegering worden vervolgens afzonderlijk gepolijst zodat ze zacht worden en u niet storen.

fabrication-1fabrication-2

Naast de reeds genoemde voordelen kunnen er ook zeer specifieke plaatjes worden gemaakt om een moeilijk ​​anatomisch probleem of een specifieke behoefte aan te pakken.

avantages

Ja, dit is reeds bewezen in de behandeling van alle soorten van verkeerde stand.

Het systeem is in principe geschikt voor tandheelkundige correcties op alle leeftijden : kinderen, adolescenten en volwassenen. Vraag uw orthodontist om raad. De beugels van Incognito zijn bijzonder geschikt voor mensen die omwille van professionele en esthetische redenen geen zichtbare beugel willen.

De plaatjes van Incognito die nodig zijn voor de orthodontische behandeling zijn volledig op maat gemaakt naar uw tanden. Hun ontwerp met goudlegering vereist veel stappen en daarvoor is ultramoderne apparatuur nodig om zodoende een perfect, op maat gemaakt resultaat te bereiken. Vanaf het begin is alles zo ontworpen om u de meest optimale behandeling te bieden met zo min mogelijk overlast. Het resultaat is een duurdere behandeling dan één met eenvoudige standaard plaatjes.

Met een beetje oefening heeft u de dagdagelijkse gewoontes wat betreft mondhygiëne snel onder de knie.

Verbetering van de positie van de tanden is zichtbaar na enige tijd, vooral omdat u door de Incognito beugels de voorste tanden kan zien.

Bij de iDent kliniek hebben we ervoor gekozen om te werken met een duurder bedrijf maar we zijn dan ook overtuigd van de resultaten. Dit ontwerp en de zoektocht naar een perfecte behandeling kan het prijsverschil verklaren tegenover beugels die u ergens anders kan krijgen.

Het binnenvlak van de tanden is beter bestand tegen demineralisatie waardoor de linguale apparaten als minder agressief voor de tanden beschouwd worden.

Neem contact op met uw orthodontist i.v.m. Incognito onzichtbare beugels. Uw arts heeft een specifiek certificaat verkregen om het te kunnen plaatsen.

Het plaatsen van Incognito beugels vereist een speciale training waarin uw orthodontist de vaardigheden verwerft die nodig zijn voor een succesvolle behandeling met het Incognito-systeem.

Call Now Button