Loading...

Orthodontie

Orthodontie Achot Hakopian 0 h 50 min

Met moderne orthodontie kunt u uw tanden uitlijnen zonder dat iemand merkt dat u een beugel draagt.

Het dragen van transparante uitlijners heeft immers geen invloed op uw dagelijks leven, of dat nu in uw privé- of professionele omgeving is.

Om de 2 weken draagt u een enigszins andere uitlijner om uw tanden in de gewenste eindpositie te zetten.

Orthodontiste Bruxelles Bannière

Onzichtbare orthodontie met een transparante uitlijner is een onzichtbare oplossing waarmee u uw tanden kunt uitlijnen zonder dat u een lelijke metalen beugel moet dragen.

Het bestaat uit een reeks transparante en verwijderbare uitlijners die uw tanden geleidelijk in de gewenste positie zetten.

Er zijn geen draden of ringen en de uitlijners zijn op maat gemaakt, wat uw comfort tijdens de behandeling verhoogt.

 Deze orthodontische behandeling is onzichtbaar : niemand zal merken dat u een beugel draagt.

U kunt eten en drinken wat u wilt, er is geen voedselrestrictie zoals bij traditionele beugels.

Uw mondhygiëne verbetert : conventionele beugels vereisen het gebruik van interdentale borstels tussen de draden en uw tanden, wat de taak sterk bemoeilijkt.

Dit is de meest comfortabele orthodontische behandeling die beschikbaar is, er is geen metaaldraad die u kan verwonden tijdens de behandeling.

tableau de comparaison traitement orthodontie

Elke patiënt is uniek, wat onvermijdelijk leidt tot het feit dat elke voorgestelde orthodontische behandeling ook uniek is. Bovendien varieert de prijs van de behandeling ook afhankelijk van de duur en het aantal transparante uitlijners dat nodig is om het esthetische en functionele probleem op te lossen.

Het is dus niet mogelijk om de vraag precies te beantwoorden ; voor dit type beugel moet u echter rekenen tussen 2500€ en 7000€.

Elke uitlijner wordt ongeveer een week gedragen.

Uw tanden verplaatsen zich geleidelijk aan omdat elke transparante uitlijner enigszins anders is.

De onzichtbare uitlijners worden alleen verwijderd om te eten, te drinken, tanden te poetsen en te flossen.

U raadpleegt onze orthodontist in Brussel om de 8 tot 10 weken, zodat wij de gunstige evolutie van uw behandeling kunnen opvolgen.

Hoe verloopt de behandeling ?

1) Bij de eerste afspraak, wordt een panoramische röntgenfoto gemaakt. Uw geval wordt vervolgens beoordeeld door onze orthodontist, die u uitlegt welke correcties er aan uw glimlach moeten worden aangebracht. U ontvangt een volledige offerte met een schatting van de behandelingstijd.

Panoramique Dentaire
2) Bij de tweede afspraak wordt een 3D-optische impressie van uw mond gemaakt met behulp van onze ultramoderne intraorale scanner. Deze uiterst nauwkeurige optische impressie stelt ons in staat om het eindresultaat van uw orthodontische behandeling in 3D te simuleren.

Empreinte 3D Optique Résultat empreinte 3D optique
3) Een simulatie met onze 3D-software van alle tandheelkundige verplaatsingen die nodig zijn voor de perfecte correctie van uw tanden is gedaan. Tijdens dit derde consultatiegesprek legt men u het eindresultaat uit en wordt het visueel weergegeven.

Mouvement 3D Orthodontique
4) Tijdens de 4e afspraak begint u al met de orthodontische behandeling met transparante uitlijners. U ontvangt volledige verklarende brochures en verschillende tips.

Port de gouttière ou aligner invisible
5) Tijdens de behandeling dient u om de 8 tot 10 weken te raadplegen totdat zij oordeelt dat uw behandeling voltooid is.
6) Houd uw nieuwe glimlach in stand dankzij een steun van zodra uw behandeling voltooid is. Deze stabiliseert de nieuwe positie van uw tanden zodat ze niet meer bewegen.

Contention Amovible Vivera

Behandelingsvoorbeelden :

Ik heb een open beet

Béance traitement avant orthodontie

Vóór :

De open beet wordt gekenmerkt door een ruimte tussen de tanden van de bovenste en onderste boog. Deze leidt tot een stemstoornis, eetproblemen en een lelijke glimlach.

Béance traitement après orthodontie

Na :

Dankzij de correctie van de open beet heeft de patiënt weer een harmonieuze glimlach en werd tegelijkertijd het kauwen en de stemvorming verbeterd.

Ik bijt eerst op mijn snijtanden

Bout à bout incisif traitement avant orthodontie

Vóór :

Het op elkaar sluiten van de snijtanden veroorzaakt vroegtijdige slijtage van de vrije randen van de snijtanden. Het leidt soms tot een disocclusie van de achterste tanden, wat kan leiden tot kauwproblemen.

Bout à bout incisif traitement après orthodontie

Na :

Dankzij de correctie van op elkaar sluitende snijtanden heeft de patiënt opnieuw een mooiere glimlach en werd tegelijkertijd zijn kauwcomfort verhoogd.

Mijn tanden overlappen elkaar aanzienlijk

Grand chevauchement dentaire traitement avant orthodontie

Vóór :

Naast een lelijke glimlach kan een aanzienlijke overlapping van de tanden het poetsen van en tussen de tanden erg bemoeilijken en parodontitis bevorderen. Op de onderste snijtand is de tandwortel zichtbaar als gevolg van de overlapping.

Grand chevauchement dentaire traitement après orthodontie

Na :

De correctie van de tandposities door middel van orthodontie verbeterde zowel het parodontale als esthetische aspect.

Mijn tanden overlappen elkaar een beetje

Petit chevauchement dentaire traitement avant orthodontie

Vóór :

Een lichte overlapping resulteert vaak in een lelijke glimlach. Tandenpoetsen kan ook worden gehinderd door een moeilijke toegang.

Petit chevauchement dentaire traitement après orthodontie

Na :

De correctie van de minimale tandoverlapping heeft het mogelijk gemaakt om de tanden correct uit te lijnen.

Mijn onderste tanden overlappen de bovenste (kruisbeet)

Crossbite traitement avant orthodontie

Vóór :

Kruisbeet is een vrij zeldzaam probleem waarbij de positie van de tandbogen is omgedraaid. Dit veroorzaakt alle veelvoorkomende problemen: kauwen, stemvorming, lelijke glimlach en gewrichtsproblemen op lange termijn. Correctie van de kruisbeet is erg belangrijk

Crossbite traitement après orthodontie

Na :

De correctie van de kruisbeet heeft het mogelijk gemaakt om opnieuw alle vereisten van een perfect correcte relatie tussen de twee tandbogen te verkrijgen. 

Ik bijt te veel op mijn ondertanden (diepe beet)

Deepbite traitement avant orthodontie

Vóór :

Een diepe beet, zoals de naam al doet vermoeden, is het feit dat u te diep bijt. Dit zal resulteren in vroegtijdige slijtage van de tanden en kiezen en een verergering van het fenomeen zal leiden tot beten in het gehemelte die uiterst pijnlijk zijn voor de patiënt.

Deepbite traitement après orthodontie

Na :

De correctie van de diepe beet heeft ervoor gezorgd dat er weer een perfecte verhouding is tussen de snijtanden en heeft geleid tot een glimlach die veel harmonieuzer en esthetischer is.

Ik heb een tand die te ver naar voor staat

Incisive en avant traitement avant orthodontie

Vóór :

Is vaak onesthetisch en gaat soms gepaard met parodontale problemen.

Incisive en avant traitement après orthodontie

Na :

De correctie heeft het mogelijk gemaakt om in slechts enkele maanden tijd opnieuw een symmetrie tussen de snijtanden te verkrijgen.

Ik heb een spleet tussen de tanden

Diastème traitement avant orthodontie

Vóór :

Een spleet tussen de tanden zorgt voor een lelijke glimlach omdat het de symmetrie in de tanden tenietdoet. 

Diastème traitement après orthodontie

Na :

Een snelle correctie heeft het mogelijk gemaakt de spleet in slechts enkele maanden tijd te sluiten. De tandsymmetrie werd hersteld.

Ik heb gaten tussen mijn tanden

Espaces traitement avant orthodontie

Vóór :

Een gat tussen de tanden kan voor de patiënt verschillende ongemakken veroorzaken : een lelijke glimlach en voedsel dat voortdurend blijft steken.

Espaces traitement après orthodontie

Na :

Het dichten van de gaten heeft het mogelijk gemaakt de voedselopeenhoping te elimineren. Ook de tandesthetiek is verbeterd.

Mijn boventanden steken te ver naar voren

Overjet traitement avant orthodontie

Vóór :

Veroorzaakt door de tanden of soms door de beenderen (de bovenkaak staat te ver naar voren, niet de tanden). Het dragen van een tandelastiek tussen de kaken zal deze onesthetische opening verkleinen.

Overjet traitement après orthodontie

Na :

Naast de tandesthetiek werd ook het profiel van de patiënt gewijzigd. Het is dus een dubbele verbetering van de algemene esthetiek: tanden en gezicht.

FAQ :

Dankzij transparante orthodontische uitlijners is het nu mogelijk om de tanden recht te zetten zonder een beugel. Deze transparante uitlijners zullen uw tanden inderdaad geleidelijk aan in de juiste positie brengen. U kunt uw tanden rechtzetten zonder lelijke beugels te dragen.

Onze orthodontische kliniek in Brussel biedt behandelingen voor alle leeftijden. Men moet er zich echter van bewust zijn dat de verplaatsing van ontzenuwde tanden minder voorspelbaar is.

Zoals bij elke medische behandeling bestaat er een klein risico bij orthodontische behandelingen. U ontvangt een uitgebreide lijst vóór het begin van de behandeling.

De deontologische code geeft de patiënten de volledige vrijheid in de keuze van hun zorgverlener. Het is dus perfect mogelijk om onder bepaalde voorwaarden van orthodontist te veranderen :
 
1° Meld ons het model van de door uw vorige orthodontist gebruikte platen (aan te vragen bij uw vorige orthodontist en/of stuur een foto van uw platen). Het is inderdaad mogelijk dat onze orthodontist in Brussel niet met hetzelfde systeem werkt waardoor de behandeling onmogelijk voortgezet kan worden. In dit geval kunt u de behandeling in onze kliniek alleen voortzetten na het verwijderen van het oude systeem en het plaatsen van een nieuwe beugel.
 
2° Breng een ondertekende verklaring mee waarin staat dat u geen onafgeloste schulden bij uw voorgaande orthodontist heeft.
 
3° Breng uw medisch dossier en alle röntgenfoto’s die u hebt gemaakt mee. Anders dienen we de röntgenfoto’s opnieuw te maken om een correcte diagnose te kunnen stellen en de kosten hiervoor worden mogelijk niet terugbetaald door de ziekenkas.

Call Now Button