Loading...

Orthodontie

Orthodontie Achot Hakopian 0 h 50 min

De orthodontie is de specialiteit van de tandheelkunde die de tandheelkundige misvormingen en dysharmonie van de kaken corrigeert om zo het posturale evenwicht tussen de tanden en de kaken te optimaliseren. Deze zoektocht naar harmonie zorgt voor een profiel en een uitzonderlijke glimlach terwijl ook de beet geoptimaliseerd wordt d.w.z. de manier waarop we bijten. Orthodontische behandeling bestaat er uit om, door lichte druk uit te oefenen op de tanden, die van positie te laten veranderen zodanig dat er een perfecte uitlijning en een harmonieus tandheelkundige balans ontstaat.

Naast het esthetisch voordeel, zorgen deze behandelingen ook voor het verbeteren van de kauwfunctie, de articulatie, de ademhaling en het slikken. Een slechte positie van de tanden kan het poetsen inderdaad moeilijker maken, zorgen voor tandplak en de gezondheid van het tandvlees aantasten.
Het is raadzaam om uw orthodontist te raadplegen om te zien of een behandeling nodig is of niet.

Voor een nauwkeurige diagnose zal een voorlopig orthodontisch onderzoek nodig zijn. Dit impliceert het nemen van röntgenfoto’s, afdrukken en foto’s. Na het analyseren van al deze gegevens wordt een gepersonaliseerd behandelplan opgesteld.
Orthodontische behandeling kan beginnen tijdens de kindertijd (vanaf de leeftijd van 5 jaar), de adolescentie en ook nog als men reeds volwassen is (het is nooit te laat).  Een vroege correctie kan echter meer ernstige complicaties voorkomen en eventuele latere behandelingen vergemakkelijken. Bovendien zorgt een harmonieuze glimlach voor meer zelfvertrouwen waardoor de levenskwaliteit verhoogt.

Beugel om tanden recht te zetten :

Onze orthodontist zal met u een gepersonaliseerde behandeling bespreken die voor u het meest geschikt is en dat op uw verzoek.

De eerste afspraak i.v.m. orthodontisch advies zal voor 100% terugbetaald worden voor kinderen onder de 15 jaar. 

Onze orthodontische kliniek in Brussel voert behandelingen op elke leeftijd uit. Men moet er zich echter van bewust zijn dat het bewegen van ontzenuwde tanden minder voorspelbaar is.

Zoals bij elke medische behandeling, bestaat er een klein risico bij orthodontische behandelingen. U zal een volledige lijst krijgen vóór het begin van de behandeling.

Elke patiënt is uniek, wat onvermijdelijk betekent dat ook elke voorgestelde orthodontische behandeling uniek is.  Bovendien wordt de prijs van een beugel ook bepaald door het gekozen model : metaal, keramiek, linguaal, Invisalign aligners, etc.

Het is dus onmogelijk om de vraag helemaal correct te beantwoorden ; maar men dient toch rekening te houden tussen 1800 en 7000 om te genieten van een volledige behandeling.

De deontologische code geeft de patiënten volledige vrijheid in de keuze van hun behandelende medisch deskundige. Het is dan ook heel goed mogelijk van orthodontist te veranderen onder bepaalde voorwaarden :

1° U dient ons te wijzen op het model van plaatjes dat door uw voorgaande orthodontist werd gebruikt (vraag uw voorgaande orthodontist en/of stuur er een foto van). Het is inderdaad best mogelijk dat onze orthodontist niet met hetzelfde systeem werkt waardoor de behandeling onmogelijk kan hervat worden. In dit geval kunt u de behandeling in onze kliniek alleen verder zetten na het verwijderen van het oude systeem en met het plaatsen van een nieuwe beugel.

2° U dient een ondertekende verklaring mee te brengen waarin verklaard wordt dat u geen onafgeloste schulden bij uw voorgaande orthodontist heeft.

3 U dient uw medisch dossier evenals alle röntgenfoto’s mee te brengen. Anders dienen we de röntgenfoto’s opnieuw te maken om een correcte diagnose te kunnen stellen, en de kosten hiervan worden mogelijk niet terugbetaald door de mutualiteit.