implantaten

implantaten

Indulgence for body and mind

De tandheelkundige kliniek iDent stelt een klantgerichte benadering voorop, om zo niet alleen het esthetische aspect te behandelen maar ook het kauwcomfort te verbeteren. Het team tandheelkundigen van de iDent Clinic heeft de gewoonte de tandheelkundige implantaten aan elk profiel aan te passen afhankelijk van de behoeften en eisen van de patiënt, om op die manier de ervaring binnen onze praktijk zo aangenaam mogelijk te maken.

Bij iDent Clinic wordt u omringd door hooggekwalificeerde en ervaren professionals, die elk detail naar waarde weten te schatten en er de nodige aandacht aan besteden, wat automatisch leidt tot een hoogwaardige kwaliteit in het plaatsen van implantaten in Brussel. Uiteraard garandeert dit naast een uitstekend esthetisch resultaat ook een lange duurzaamheid van de implantaten.

Wanneer heeft u tandheelkundige implantaten nodig?

  • Merkt u soms een gebrek aan vertrouwen bij het praten, glimlachen en lachen?
  • Ontbreken er één of meerdere tanden in uw gebit, mogelijk veroorzaakt door een ongeval ?
  • Heeft u een leeftijd bereikt waarop u niet goed meer kunt eten omdat er een paar tanden ontbreken ?
Tandheelkundig implantaat in Brussel - iDent Clinic

Indien u JA heeft geantwoord op één van bovenstaande vragen, dan nodigen wij u uit om deze presentatie met betrekking tot onze tandheelkundige implantaten in Brussel te lezen.

Een tandheelkundig implantaat is een kunstmatige tandwortel bestaande uit een titanium schroef die wordt ingebracht in het kaakbot, waar het kan verankeren in de onder- of bovenkaak. In de medische technologie is de doeltreffendheid van tandheelkundige implantaten uit titanium of titaniumlegering reeds bewezen en het blijkt dat het gaat om een biologisch aangepast materiaal aangezien het compatibel is met weefsel.

Laatstgenoemde bestaat uit drie componenten: het implantaat, een abutment en de kroon die op bovenvermelde structuren worden vastgeschroefd. Zodra deze componenten samengevoegd worden, vormen ze een tandprothese aangepast aan de morfologie van de patiënt.

Bij afwezigheid van één of meerdere tanden, kan het tandheelkundig implantaat de ontbrekende tanden vast vervangen.

Wij werken uitsluitend met Straumann Roxolid SLActive, het meest betrouwbare merk wat implantaten betreft. Deze keuze werd gemaakt op basis van wetenschappelijke studies en onderzoek op het gebied van implantologie.

Er zijn eigenlijk heel veel verschillende merken van implantaten en sommige zijn betrouwbaarder dan andere. Patiënten verwerven echter slechts een beperkte kennis over tandheelkundige implantaten en kunnen zo het slachtoffer worden van misleiding.

Dit is één van de redenen waarom wij afraden om zogenaamde “low cost” implantaten te gebruiken, die na een paar dagen, maanden of jaren problemen kunnen veroorzaken, afhankelijk van de kwaliteit van het geplaatste implantaat en de ervaring van de deskundige die de technische handeling verricht.

iDent Clinic koos voor tandheelkundige implantaten van het merk Straumann, dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en uitstekende kwaliteit, gedocumenteerd door tal van wetenschappelijke studies.

Na een uitgebreid onderzoek van uw glimlach en de beoogde esthetische criteria, kan de plaatsingsprocedure van een tandheelkundig implantaat worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Onze parodontoloog gespecialiseerd in implantaten beoordeelt eerst de kwaliteit van het kaakbot om het correcte type implantaat te kunnen kiezen. De procedure ter plaatsing van het implantaat is pijnloos en duurt gewoonlijk één tot meerdere uren afhankelijk van het aantal te plaatsten implantaten .

Door de verschillende mogelijke variaties en combinaties in implantologie, is het niet mogelijk om een specifieke prijs mee te delen.

Elk behandeling is in feite uniek. We dienen eerst een analyse te maken van uw medische en tandheelkundige situatie, daarbij rekening houdend met uw esthetische en functionele wensen. Na een grondige evaluatie van alle gegevens (botvolume, noodzaak van transplantatie, uitvoeren van een sinus-lift), kunnen we een voorstel doen van het vereiste bedrag voor het bereiken van een kwalitatief goed resultaat. U bent dan zeker van een optimale en gepersonaliseerde behandeling.

Het stadium dat het langst duurt in het gehele proces van tandheelkundige implantaten is dat onmiddellijk na het plaatsen van de titanium schroef in het kaakbot. Het is nodig een herstelperiode in acht te nemen tijdens dewelke het implantaat zich vasthecht in het kaakbot. Deze wachttijd wordt verkort door het gebruik van de tandheelkundige implantaten Straumann Roxolid SLActive: de gangbare herstelperiode van 6 tot 8 weken wordt ingekort naar 3 tot 4 weken. U wordt vriendelijk verzocht geduld te oefenen zodat deze fase van rust het genezingsproces kan bevorderen.

Het genezingsproces houdt dus in een herstelperiode van bepaalde duur in acht te nemen, afhankelijk van verschillende parameters. De deskundigen van iDent Clinic staan uiteraard altijd te uwer beschikking om u in te lichten over alle te nemen voorzorgen.

In de eerste dagen na de operatie dient u zorgvuldig volgende instructies in acht te nemen :

  • Zachte en adequate mondhygiëne.
  • Datgene vermijden wat infectie zou kunnen veroorzaken.
  • Zacht voedsel eten.
  • Vermijden te roken en alcohol te drinken tot ten minste 24 à 48 uur na de operaties.

Waarom hebben we gekozen voor het implantaat van Straumann ?

Om de behandeling zo efficiënt mogelijk uit te voeren en opdat u zeker zou kunnen zijn van een snelle en pijnloze recuperatie, dienen we voortdurend waakzaam te zijn om een zo onberispelijk mogelijk eindresultaat te kunnen bereiken. Om dit na te streven, houden we rekening met twee belangrijke aspecten wanneer we de materialen kiezen waarmee wij werken :

1 -Het succespercentage van de botintegratie van het tandheelkundig implantaat. Het gaat hierbij om het stadium na het plaatsen van het implantaat, tijdens hetwelke de aluminium schroef zich vasthecht in het kaakbot. Het is een succes wanneer het implantaat zich perfect vasthecht in het bot, en we streven er dan ook naar het succespercentage te kennen van het gebruik van een bepaald materiaal. Het succespercentage van de tandheelkundige implantaten Straumann Roxolid SLActive is het hoogst : 99%.

2 -Duurbaarheid : het gaat erom in te schatten hoelang het tandheelkundig implantaat in de mond zal blijven functioneren zonder esthetische onvolkomenheden of moeilijkheden bij het kauwen. We zijn zeker dat we met de tandheelkundige implantaten Straumann kwaliteit en lange levensduur kiezen.

Kortom, iDent Clinic in Brussel houdt vast aan kwalitatief hoogstaande tandheelkundige implantaten om een behandeling aan te bieden met een degelijke afwerking en zo te voldoen aan de verwachtingen van de patiënt die wenst te investeren in een esthetisch mooi en gezond gebit.
Ons team van tandheelkundigen streeft hier continu naar, en dit leidt tot langdurige tevredenheid.

0%
POSITIEVE MENING

Zorg goed voor uw glimlach. U verdient het.

Onze grootste voldoening zal uw positieve feedback zijn over het vertrouwen dat een mooie glimlach u kan geven. Het verhogen van het zelfvertrouwen en zelfrespect is onbetaalbaar.