Orthodontie

Orthodontie

Onzichtbare orthodontie met transparante uitlijner

Met moderne orthodontie kunt u uw tanden uitlijnen zonder dat iemand merkt dat u een beugel draagt.
Het dragen van transparante uitlijners heeft immers geen invloed op uw dagelijks leven, of dat nu in uw privé- of professionele omgeving is. Om de 2 weken draagt u een enigszins andere uitlijner om uw tanden in de gewenste eindpositie te zetten.

L’orthodontie invisible par gouttière transparante est une solution invisible permettant d’aligner vos dents sans porter un appareil métallique disgracieux.

 C’est une série d’aligners transparents et amovibles qui déplacent progressivement vos dents dans la position désirée.

 Il n’y a ni fils ni bagues, et les gouttières sont réalisés sur mesure ce qui augmente votre confort lors du traitement.

 Ce traitement d’orthodontie est invisible : personne ne remarquera que vous portez un appareil dentaire.

 Vous pouvez manger et boire ce que vous voulez, il n’y a pas de restriction alimentaire comme dans le cas d’appareils classiques.

 Votre hygiène dentaire est amélioré : les appareils classiques nécessitent l’utilisation de brossette interdentaire entre les fils et vos dents, ce qui rend la tâche très difficile.

 Il s’agit du traitement d’orthodontie le plus confortable qui existe, il n’y aucun fil métallique pouvant vous blesser pendant la durée du traitement.

Comparaison des gouttières Invisalign

Chaque patient est unique, cela entraine inéluctablement que chaque traitement d’orthodontie proposé est également unique.  De plus, le prix du traitement varie également selon la durée ainsi que le nombre de gouttières transparentes nécessaires à la correction du problème esthétique et fonctionnel.

Il n’est donc pas possible de répondre précisément à la question ; néanmoins il faut compter entre 2500€ et 7000€ pour ce type d’appareil dentaire.

 Chaque gouttière est portée pendant une semaine environ.

 Vos dents se déplacent progressivement car chaque gouttière transparente est légèrement différente.

 Les gouttières invisibles ne sont retirées que pour manger, boire, vous brosser les dents et passer du fil dentaire.

 Un suivi toutes les 8 à 10 semaines nous permet de vérifier la bonne évolution de votre traitement.

Hoe verloopt de behandeling ?

Orthodontische behandeling in Brussel - open beet

1 – Bij de eerste afspraak, wordt een panoramische röntgenfoto gemaakt. Uw geval wordt vervolgens beoordeeld door onze orthodontist, die u uitlegt welke correcties er aan uw glimlach moeten worden aangebracht. U ontvangt een volledige offerte met een schatting van de behandelingstijd.

Orthodontische behandeling in Brussel - open beet
Orthodontische behandeling in Brussel - open beet

2 – Bij de tweede afspraak wordt een 3D-optische impressie van uw mond gemaakt met behulp van onze ultramoderne intraorale scanner. Deze uiterst nauwkeurige optische impressie stelt ons in staat om het eindresultaat van uw orthodontische behandeling in 3D te simuleren.

Orthodontische behandeling in Brussel - open beet

3 – Een simulatie met onze 3D-software van alle tandheelkundige verplaatsingen die nodig zijn voor de perfecte correctie van uw tanden is gedaan. Tijdens dit derde consultatiegesprek legt men u het eindresultaat uit en wordt het visueel weergegeven.

Orthodontische behandeling in Brussel - open beet

4 – Tijdens de 4e afspraak begint u al met de orthodontische behandeling met transparante uitlijners. U ontvangt volledige verklarende brochures en verschillende tips.

5 – Tijdens de behandeling dient u om de 8 tot 10 weken te raadplegen totdat zij oordeelt dat uw behandeling voltooid is.

Orthodontische behandeling in Brussel - open beet

6 – Houd uw nieuwe glimlach in stand dankzij een steun van zodra uw behandeling voltooid is. Deze stabiliseert de nieuwe positie van uw tanden zodat ze niet meer bewegen.

Behandelingsvoorbeelden :

Ik heb een open beet

Orthodontische behandeling in Brussel - open beet
Vóór :

De open beet wordt gekenmerkt door een ruimte tussen de tanden van de bovenste en onderste boog. Deze leidt tot een stemstoornis, eetproblemen en een lelijke glimlach.

Orthodontische behandeling in Brussel open beet behandeld
Na :

Dankzij de correctie van de open beet heeft de patiënt weer een harmonieuze glimlach en werd tegelijkertijd het kauwen en de stemvorming verbeterd.

Ik bijt eerst op mijn snijtanden

Orthodontische behandeling in brussel - end to end
Vóór :

Het op elkaar sluiten van de snijtanden veroorzaakt vroegtijdige slijtage van de vrije randen van de snijtanden. Het leidt soms tot een disocclusie van de achterste tanden, wat kan leiden tot kauwproblemen.

Orthodontische behandeling in brussel - billen behandeld
Na :

Dankzij de correctie van op elkaar sluitende snijtanden heeft de patiënt opnieuw een mooiere glimlach en werd tegelijkertijd zijn kauwcomfort verhoogd.

Mijn tanden overlappen elkaar aanzienlijk

orthodontische behandeling in Brussel - grote overlap
Vóór :

Naast een lelijke glimlach kan een aanzienlijke overlapping van de tanden het poetsen van en tussen de tanden erg bemoeilijken en parodontitis bevorderen. Op de onderste snijtand is de tandwortel zichtbaar als gevolg van de overlapping.

orthodontische behandeling in Brussel - grote overlapping behandeld
Na :

De correctie van de tandposities door middel van orthodontie verbeterde zowel het parodontale als esthetische aspect.

Mijn tanden overlappen elkaar een beetje

orthodontische behandeling in Brussel - kleine overlap
Vóór :

Een lichte overlapping resulteert vaak in een lelijke glimlach. Tandenpoetsen kan ook worden gehinderd door een moeilijke toegang.

orthodontische behandeling in Brussel - kleine overlap behandeld
Na :

De correctie van de minimale tandoverlapping heeft het mogelijk gemaakt om de tanden correct uit te lijnen.

Mijn onderste tanden overlappen de bovenste (kruisbeet)

Orthodontische behandeling in Brussel - kruisbeet
Vóór :

Kruisbeet is een vrij zeldzaam probleem waarbij de positie van de tandbogen is omgedraaid. Dit veroorzaakt alle veelvoorkomende problemen: kauwen, stemvorming, lelijke glimlach en gewrichtsproblemen op lange termijn. Correctie van de kruisbeet is erg belangrijk.

Orthodontische behandeling in Brussel - behandeling met diepe beet
Na :

De correctie van de kruisbeet heeft het mogelijk gemaakt om opnieuw alle vereisten van een perfect correcte relatie tussen de twee tandbogen te verkrijgen.

Ik bijt te veel op mijn ondertanden (diepe beet)

Orthodontische behandeling in Brussel - deepbite
Vóór :

Een diepe beet, zoals de naam al doet vermoeden, is het feit dat u te diep bijt. Dit zal resulteren in vroegtijdige slijtage van de tanden en kiezen en een verergering van het fenomeen zal leiden tot beten in het gehemelte die uiterst pijnlijk zijn voor de patiënt.

Orthodontische behandeling in Brussel - behandeling met diepe beet
Na :

De correctie van de diepe beet heeft ervoor gezorgd dat er weer een perfecte verhouding is tussen de snijtanden en heeft geleid tot een glimlach die veel harmonieuzer en esthetischer is.

Ik heb een tand die te ver naar voor staat

Orthodontische behandeling in Brussel - snijtand
Vóór :

Is vaak onesthetisch en gaat soms gepaard met parodontale problemen.

Orthodontische behandeling in Brussel - diastema behandeld
Na :

De correctie heeft het mogelijk gemaakt om in slechts enkele maanden tijd opnieuw een symmetrie tussen de snijtanden te verkrijgen.

Ik heb een spleet tussen de tanden

Orthodontische behandeling in Brussel - diastema
Vóór :

Een spleet tussen de tanden zorgt voor een lelijke glimlach omdat het de symmetrie in de tanden tenietdoet.

Orthodontische behandeling in Brussel - diastema behandeld
Na :

Een snelle correctie heeft het mogelijk gemaakt de spleet in slechts enkele maanden tijd te sluiten. De tandsymmetrie werd hersteld.

Ik heb gaten tussen mijn tanden

Orthodontische behandeling in Brussel - Ik heb openingen tussen mijn tanden
Vóór :

Een gat tussen de tanden kan voor de patiënt verschillende ongemakken veroorzaken : een lelijke glimlach en voedsel dat voortdurend blijft steken.

behandeling van ruimtes tussen de tanden
Na :

Het dichten van de gaten heeft het mogelijk gemaakt de voedselopeenhoping te elimineren. Ook de tandesthetiek is verbeterd.

Mijn boventanden steken te ver naar voren

Orthodontische behandeling in Brussel - overjet
Vóór :

Veroorzaakt door de tanden of soms door de beenderen (de bovenkaak staat te ver naar voren, niet de tanden). Het dragen van een tandelastiek tussen de kaken zal deze onesthetische opening verkleinen.

Orthodontische behandeling in Brussel - behandelde overjet
Na :

Naast de tandesthetiek werd ook het profiel van de patiënt gewijzigd. Het is dus een dubbele verbetering van de algemene esthetiek: tanden en gezicht.

FAQ

Dankzij transparante orthodontische uitlijners is het nu mogelijk om de tanden recht te zetten zonder een beugel. Deze transparante uitlijners zullen uw tanden inderdaad geleidelijk aan in de juiste positie brengen. U kunt uw tanden rechtzetten zonder lelijke beugels te dragen.
Onze orthodontische kliniek in Brussel biedt behandelingen voor alle leeftijden. Men moet er zich echter van bewust zijn dat de verplaatsing van ontzenuwde tanden minder voorspelbaar is.
Zoals bij elke medische behandeling bestaat er een klein risico bij orthodontische behandelingen. U ontvangt een uitgebreide lijst vóór het begin van de behandeling.
De deontologische code geeft de patiënten de volledige vrijheid in de keuze van hun zorgverlener. Het is dus perfect mogelijk om onder bepaalde voorwaarden van orthodontist te veranderen :

Meld ons het model van de door uw vorige orthodontist gebruikte platen (aan te vragen bij uw vorige orthodontist en/of stuur een foto van uw platen). Het is inderdaad mogelijk dat onze orthodontist in Brussel niet met hetzelfde systeem werkt waardoor de behandeling onmogelijk voortgezet kan worden. In dit geval kunt u de behandeling in onze kliniek alleen voortzetten na het verwijderen van het oude systeem en het plaatsen van een nieuwe beugel.

Breng een ondertekende verklaring mee waarin staat dat u geen onafgeloste schulden bij uw voorgaande orthodontist heeft.

Breng uw medisch dossier en alle röntgenfoto’s die u hebt gemaakt mee. Anders dienen we de röntgenfoto’s opnieuw te maken om een correcte diagnose te kunnen stellen en de kosten hiervoor worden mogelijk niet terugbetaald door de ziekenkas.

0%
POSITIEVE MENING

Zorg voor uw glimlach. U verdient het.

Onze grootste voldoening zal uw positieve feedback zijn over het vertrouwen dat een mooie glimlach u kan geven.
Het verhogen van zelfvertrouwen en eigenwaarde is onbetaalbaar.