Pediatrische tandheelkunde

Pediatrische tandheelkunde

Indulgence for body and mind

Het eerste bezoek aan de tandarts is voor een kind van het grootste belang. Een eerste, inleidende bezoek zorgt er inderdaad voor dat het kind vertrouwen krijgt in de tandarts en voorkomt dat er later een fobie ontstaat. Daarnaast heeft deze consultatie een zeer belangrijke doelstelling : opsporing en preventie van de eerste cariës waarvan de gevolgen dramatisch kunnen zijn voor kinderen. Naast onderzoek naar cariës, zal de tandarts ook de eetgewoonten van het kind bespreken, hij zal de methoden uitleggen om een optimale mondhygiëne te bereiken en zal een poetstechniek adviseren die aangepast is aan de gewoonten van het kind.

Rond de leeftijd van 3 jaar is het ideaal om uw kind voor de eerste keer mee te nemen naar de tandarts. Dit eerste contact zal het kind helpen om de wereld van de tandheelkundige praktijk te leren kennen onder de beste omstandigheden. Helaas heeft het eerste bezoek aan de tandarts vaak te maken met een plots opgekomen pijn of een val op school. Deze spoedafspraak is niet ideaal voor een eerste benadering en het kind zal zich onvermijdelijk negatief associëren met haar/zijn tandarts.

Quentin Dasnoy, onze algemene tandarts in de tandheelkundige en orthodontische kliniek iDent, heeft een complementaire opleiding in pediatrische tandheelkunde en prothese gevolgd. Hij heeft tussen 2014 en 2016 in het l’Hôpital Des Enfants Reine Fabiola (HUDERF) in Brussel, in de gemeente Jette op de pediatrische afdeling tandheelkunde gewerkt. Deze lonende opleiding stond hem toe om specifieke behandeling technieken voor kinderen en een meer gerichte en persoonlijke psychologische benadering aan te leren.

Onze orthodontist Varsik Hakopian is verantwoordelijk voor het diagnosticeren van eventuele misvormingen met betrekking tot de vroege tandheelkundige en disharmonie van de kaken waardoor er een orthodontische en interceptieve behandeling kan aangeboden worden. Deze behandelingen zullen in veel gevallen achteraf een chirurgische ingreep voor uw kind voorkomen.

Deze tandarts-orthodontist combinatie maakt dat onze vakmensen een multidisciplinaire aanpak kunnen uitoefenen en er een perfecte coördinatie is in de behandeling van uw kind.

0%
POSITIEVE MENING

Zorg voor uw glimlach. U verdient het.

Onze grootste voldoening zal uw positieve feedback zijn over het vertrouwen dat een mooie glimlach u kan geven.
Het verhogen van zelfvertrouwen en eigenwaarde is onbetaalbaar.