Quentin Dasnoy - Dentiste Spécialisé en Prothèse à Bruxelles

Tandarts Gespecialiseerd In Tandprothese

Master in Tandheelkunde 2012

Assistent bij het Koningin Fabiola Kinderhospitaal Ziekenhuis (H.U.D.E.R.F.) 2013-2014

Specialisatie in tandprothese bij het Universitair Ziekenhuis AZ-VUB 2014-2015

Mijn naam is Quentin Dasnoy en ik ben algemene tandarts in Brussel in de gemeente Ganshoren dicht bij Wemmel. Ik ben geboren in Etterbeek, Brussel waar ik mijn jeugd heb doorgebracht.

Ik ben op de leeftijd van 7 jaar viool beginnen spelen omdat ik enorm in muziek geïnteresseerd ben. Ik vond het geweldig dat ik de kans heb gekregen om uren te kunnen oefenen om een onverhoopt resultaat te bereiken.
Ik studeerde Latijn-Grieks aan het College Saint-Michel te Etterbeek en het was tijdens mijn laatste jaar dat ik wist dat ik een beroep wou uitoefenen in de medische sector. Ik volgde deze roeping door me in te schrijven in de faculteit geneeskunde. Ik heb echter na het eerste jaar besloten om te stoppen omdat er geen enkele richting was die me kon bekoren. Zo ben ik dus natuurlijk terechtgekomen bij tandheelkunde. Door me te onderscheiden in het laatste jaar heb ik mijn diploma behaald met als titel Master in de tandheelkunde.

Na het behalen van mijn diploma heb ik besloten dat dit nog niet alles was. Het is om die reden dat ik van 2014 tot 2015 in het Universitair Ziekenhuis AZ-VUB van Jette gewerkt heb. Het was een zeer lonende ervaring omdat ik in staat was om nieuwe technieken aan te leren van gerenommeerde docenten i.v.m. protheses. . Ook ontmoette ik tandartsen uit andere landen zoals Engeland of Portugal met wie we veel kennis hebben kunnen uitwisselen en met wie ik contact heb blijven houden.
Ik heb mezelf ook willen perfectioneren op een gebied dat misschien minder bekend is maar zeker even belangrijk: de zorg voor kinderen. Ik heb twee jaar als assistent gewerkt in het Hôpital Universitaire Des Enfants Reine Fabiola (H.U.D.E.R.F.) in de gemeente Jette in Brussel. Ik heb heel waardevolle tips geleerd i.v.m. de psychologische benadering van kinderen en i.v.m. de meer specifieke technische tandheelkundige zorg voor kinderen.

Wanneer ik niet bezig ben met mijn tandheelkundige activiteiten, hou ik ervan om tijd door te brengen met mijn familie en met mijn Duitse herder Jax.

Ik hou van mijn beroep als algemeen tandheelkundige omdat het ontmoeten van patiënten uit alle lagen van de bevolking, het in staat zijn van hen te kunnen helpen met een specifiek probleem, de mogelijkheid om hun leven beter te maken, zorgt voor onvervangbare herinneringen.