Endodontie

Endodontie

Indulgence for body and mind

Endodontie is per definitie het deel van de tandheelkunde dat zich bezighoudt met de binnenkant van de tand. Het gaat om de diagnose en behandeling van problemen met de tandzenuw en de tandwortels.

De tandarts zal een zogenaamde “wortelkanaalbehandeling” uitvoeren, dat wil zeggen dat hij het geïnfecteerde weefsel zal verwijderen ter hoogte van de tandzenuw en aan de binnenkant van de wortels. De volgende, meer technische stappen, bestaan ​​uit een grondige reiniging van de binnenkant van de wortels deze reiniging gebeurt mechanisch en met behulp van ontsmettingsmiddelen.

Dit is ongetwijfeld één van de langste behandelingen in de tandheelkunde omdat ze 1 tot 2 uur kan duren, afhankelijk van het aantal te desinfecteren wortels, de bereikbaarheid en de wachttijd die men dient te respecteren om het desinfectiemiddel te laten inwerken.

Voor die reden heeft de iDent kliniek ervoor gekozen om u tandartsstoelen aan te bieden met memory foam waarvan het zitvlak zich perfect aanpast aan uw lichaamsvorm. Deze verandering zorgt ervoor dat u kan genieten van uw tandheelkundige en endodontische ingrepen zonder in te binden op vlak van comfort. Daarnaast zijn onze stoelen ook uitgerust met een neksteun in plaats van een traditionele “hoofdsteun” en dit ook om uw comfort te verbeteren.

Foto’s van onze tandartsstoelen en onze faciliteiten zijn beschikbaar in de sectie Fotogalerij van het hoofdmenu.

0%
POSITIEVE MENING

Zorg voor uw glimlach. U verdient het.

Onze grootste voldoening zal uw positieve feedback zijn over het vertrouwen dat een mooie glimlach u kan geven.
Het verhogen van zelfvertrouwen en eigenwaarde is onbetaalbaar.